Какво е картинг? Картинг: основни правила

"Това, което руската не обичам да карам бързо?" - се казва в поговорката, макар че той правилно приписва на всеки, който кара кола или езда на гладка магистрала покритие. Правилата за движение, одобрени от режим на висока скорост и наказанието за безразсъдни шофьори. И ако не може, но наистина искам да се свали, тя е може би най-сигурният начин и от картинг, не е намерен.

Всичко започна с количка

Смята се, че първият прототип на съвременната карта е количка за транспортиране на бомби по време на Втората световна война. Американските военни пилоти се забавляваха така организиране на състезанието по тези колички.

Какво е картинг? Картинг: основни правила

И всичко това щеше да остане за забавлението на ниво, ако не и на дизайнера на компанията "Къртис KRAF компания", която е специализирана в производството на състезателни коли. Арт Ингъл беше името на дизайнера и бивш пилот, представен на обществеността през 1956 г. в една състезателна кола с лъскав отворен двигател, наречен камиона. Преведено на английски думата звучи като каруца. По-късно автомобили започва да се нарича карти и картинг състезания.

Двете САЩ основава производителя: "Иди картинг Дружеството" и "Inglz-Борели". производство на картата започва експанзия в развитите европейски страни. Например, купил британски бизнесмен Automap пет през 1958 г., американците са се увеличили до 1960 сто фирми, които произвеждат карти. Тогава Великобритания пуска списание "картинг".

В първата карта в Русия

Първият вътрешен картата излезе от стените на града дворец Курск от пионерите през 1960 г., благодарение на експериментална лаборатория на малки коли и магистър Лъв Kononov. Друг важен момент е популяризирането на Харков Двореца на пионерите. Там работи успешно раздел картинг Едуард Виталий Костенко и Енина. Така невероятно популярен придобити картинг, че този спорт трябваше да признае на официално ниво. Федерация на автомобилен спорт на СССР в края на 1960 поема патронажа над него и създава първата позиция и на изискванията за картинг, класиране и правилата за конкуренцията. Първо All-съюз състезание се проведе в Рига през 1962 г., а през 1963 г. Москва прие първия СССР първенство в картинг. Действал Комбинирана система: раса верига и раса около пистата.

Какво е картинг? Картинг: основни правила

A. V. Stepanov Koshits и 175 см по отношение страна стават шампиони първия 3 и 125 см 3, съответно. До 70-80 години на картинг става абсолютен избор на младите хора. В DOSAAF участват около 130 хиляди млади мъже и жени, деца и възрастни. За тази цел построена 180 пътеки и 33 хиляди карти.

показване федерации

През май 1960 г., на Международната федерация на Motorsport е решил, че картинг - една и съща форма на моторните спортове, като Формула 1. Международната комисия по картинг е установено, че конкуренцията се провежда. Дебют първенство се проведе през 1962 г. в столицата на Италия. През 1992 г. на мястото на Федерацията на автомобилен спорт на СССР дойде на руската автомобилна асоциация (RAF), което по-късно, по споразумение с Международната федерация на Motorsport асоциация Картинг е отделил RAF за подкрепа и насърчаване на националния спорт.

Апаратът на съвременната карта

Колата има два педала: газ и спирачка. Спирачният педал е достатъчно чувствителен, и разбира се, е грубо в сравнение с обичайната колата. Не амортизация. Вибрации, причинени от оборотите на двигателя, който е прикрепен към рамката. Dynamic ход колата дава шофьори удоволствие, че картинг става популярна игра.

Какво е картинг? Картинг: основни правила

Отличителна черта на различни фото-картинг, така че вие ​​ще забележите, различен инверсия на колелата на предната ос при завиване. Колкото повече завъртане волана наляво, толкова повече лявото колело се оказа по-голям от дясно. С правилния обръщане там е същата аналогия. Лек и лекота на кормилната се нуждае от достатъчно физическа подготовка. Дори и след малка проследяване много уморените мускули в ръцете и раменния пояс на, и да се опита да запази колата при скорост кара цялото тяло да работят в статично напрежение. Друга особеност на картата - това е неговата целогодишен. На зимните гуми шипове и протектори, така че картинг и зимата чудесно да се справят с. Освен това, в скандинавските страни обикновено прекарват зимата, и конкуренцията на колата.

Класификацията на машини

Това, което е картинг от техническа гледна точка? Това динамично развиваща спорта, което изисква нови технологии, ергономични решения, захранване и засилените мерки за сигурност. И механика са работили и работят върху него постоянно. Разнообразие от спецификации и възможности, разработени в единична класификатор автомобили. Официално тя протича по следния начин: "Класификация и технически изисквания за състезателни коли карти".

Какво е картинг? Картинг: основни правила

Има четири групи:

  • Група 1. Това включва карти "формула А" и "Супер формула А". Подобни характеристики с малко предимство секунда. KF-1 и "супер карта" се отнася към първата група, различен обем на двигателя.
  • Група 2. Втората група включва "Intercontinental-A-Junior", "Intercontinental А", KZ1, KZ2 "Rotax Max" и др.
  • Група 3. "Pioneer", "Кадет", "Микро" - това е всички автомобили, регистрирани в Руската федерация по автомобилен.
  • Група 4. Различни варианти клас "Изи Карти" се характеризира с обем на двигателя от 50 до 125 кубически метра без кутия. Налице е също така "Изи Shifter картинг" с ръчна 6-степенна.

класове конкуренция

Класове, в които състезателите се конкурират пряко зависи от вида на картата:

Международна класове представени карти KF2, KF3, KZ1, KZ2 "ROTAX MAX" Изи карта ". Автомобилите, които участват в международни турнири.

Националните класове ( "Pioneer", "Кадет", "Национален Junior" и др.) Се извършват на държавно ниво, всички автомобили, регистрирани в Кралските военновъздушни сили.

Какво е картинг? Картинг: основни правила

Детски класове започват от класа "Микро" и край класа "Изи Card 60". Harakterzuyutsya възрастови групи и режим на висока скорост.

Най-аматьори класове да участват в конкурси в търкалящи карти, т.е. всеки картинг център може да организира шампионат със своя собствена награда. Отличителна черта е липсата на заустване разписка.

Класовете на фабричните са един мач на производителя на автомобила.

Основните правила

Националните спортни правила Картинг датирани 2006 година. Всички правила на осем основни точки. Те казват, че официалният компетентен организатор е Федерацията на автомобилен спорт. Всички правила на картинг състезания за локален мащаб следва да бъдат договорени с СССС, са попълнени правилно документация. По-долу са характеристики на пряк пристигането. В документа се казва, че правилата започват сигнал за участниците да се определят.

Какво е картинг? Картинг: основни правила

показва стартовата линия, която може да бъде инсулт или място. За да стартовата линия с характерна черта на мястото, пред които са изградени всички автомобили. На стартовата линия от курса е отправната точка на Основния. Описва изискванията за местоположението на светлина кулата. В случай на повреда на светофари в състезания използват сигнални флагове. Следните основни правила картинг времето проблема настроен: определението на време, за да се контролира състезанията, времето на всеки водач и времето на по-добро време, или по-добър обхват.

Не само професионалните спортисти, но и феновете трябва да знаят за правилата за завиване в картинг. Вярно е предварително определена траектория, когато скоростта на завиване ви позволява да запишете на картата и изтръгне максимума от колата. Превърнете нуждата от нежна крива писта. Ако изберете къса или от вътрешната страна на пистата, е необходимо да се намали скоростта. Специалисти съветват да се влиза в завой бавно и да се ускори далеч. Тактика в завои, зависи от самата песен. Ако odnin своя страна е последван от друг, а след това веднага трябва да се мисли през целия път, забавя при първия ъгъл.

Деца Kart

На въпрос какво картинг за деца, както и дали е необходимо, можем спокойно да кажем, че това е почти перфектен старт за практикуване автомобилните състезания. Тъй като тя започна, Михаел Шумахер, Мики Hakini. В допълнение, можете да се сражавате на 6-годишните. Разпределяне на съответните класове: "Микро" (6-9 години), "Мини" (8-11 години), "Супер Мини" (11-13 години), "Изи карти".

Какво е картинг? Картинг: основни правила

Характеристики на детски картинг, може би, съставени в теглото и litrazhnosti кола. За местни конкурси ограничение на скоростта карта достига 40 km / h. Максималната скорост на 100 km / h се допуска в клас "Supermini" за участниците 11-13 години.

Свързани статии