Начало Картинг Десети картинг сезон открива писта Лаута

Десети картинг сезон открива писта Лаута

216
0
Катерам,Лотус

Отборът на Владимир Арабаджиев и първият в България Лотус Рейсинг Карт ще открият десетия сезон на Картинг писта Лаута на 1-ви април (неделя) в 12:00ч. Освен пилотите от своя тим най-успешният български пилот ще представи и своя болид от Формула 3.

Иво Велев ще демонстрира възможностите на първия в България Лотус Рейсинг Карт с обем на двигателя 125 куб. см, оборудван за състезания в клас KZ1 на CIF-FIA.

Официално ще бъде презентиран един уникален за България проект – Формула Драйв за подготовка на млади пилоти. В рамките на инициативата всеки може да седне в кокпита на Формула 3 и да участва в тестова серия на истинска състезателна писта. Програмата включва обучаване и пилотиране на професионален състезателен картинг клас KZ и тест с Формула 3.

Четирикратният републикански картинг шампион и шампион на Югоизточна Европа Владимир Арабаджиев и част от пилотите от отбора му ще зарадват феновете със скоростни демонстрации и състезание с професионални състезателни картове.

Картинг пистата е подготвила няколко интересни надпревари, в които ще се изявят пилотите-любители, навъртели най-голям брой обиколки през миналия сезон.

Писта Лаута открива за десети пореден път активния картинг сезон, през който за всички почитатели на мини болидите и скоростните приключения ще има много изненади и акции.

В своята юбилейна десета година най-модерното съоръжение за картинг в България ще докаже за пореден път, че тук се случват най-интересните и оспорвани състезания, за десети път ще събере най-добрите любители-пилоти и ще ги включи в картинг шампионат с големи награди. Входът за откриването на сезон 2012 е свободен.