Начало Картинг Мишел Георгиев отново стана Пилот на годината

Мишел Георгиев отново стана Пилот на годината

517
0
картинг,Мишел Георгиев

Българската федерация по картинг спорт обяви за трети пореден път Мишел Георгиев за пилот на годината, по време на церемония по връчването на наградите от републиканския шампионат по картинг.
Сезон 2010 е най-успешният в цялата кариера на пилота на София Ауто Рейсинг Тийм. Равносметката му е една спечелена квалификация в кръг от световните серии (WSK), четвърто място в Италия и постоянно добро представяне, което му донесе девето място в крайното класиране на шампионата. Същевременно отборът му завърши на шесто място в същите серии.

Георгиев стана за трети пореден път шампион на Югоизточна Европа в клас KZ2. Освен силните резултати извън България, пилотът завърши на второ място в републиканския шампионат.

Биография:
Мишел Георгиев е професионален картинг състезател от 2003 г. За този период той има над 100 старта в различни шампионати – български, италиански, белгийски, френски, източноевропейски и световен шампионат.
Постижения – 12 първи позиции и 21 подиума.

2004 – Трето място в българския шампионат, клас Junior 100 cc;
2005 – Трето място в българския шампионат, клас Junior 100 cc;
2006 – Вицешампион на Югоизточна Европа, клас ICA 100 cc;
2008 – Шампион на Югоизточна Европа, клас KZ2 125 cc със скорости, Победител в Купа на България, Картинг пилот на годината в България;
2009 – Шампион на Югоизточна Европа, клас KZ2 125 cc със скорости, Картинг пилот на годината в България;
2010 – Шампион на Югоизточна Европа, клас KZ2 125 cc със скорости, Картинг пилот на годината в България; 9-о място в световните картинг серии WSK. Второ място в българския шампионат, клас KZ2.